Blankettfack, vad är det?

Brevkorgar, postfack, visitkortshållare, blankettfack. Alla är de exempel på olika fack som är till för pappersförvaring, för att hjälpa oss människor att hålla bättre ordning på våra arbetsplatser och i våra hem. Men vad är skillnaden mellan dessa olika typer av behållare?

http://broschyrställ.se/blankettfack/

Visitkortshållaren är rätt uppenbar – den lilla lådan med bara ett fack som är till för visitkortsförvaring. Dessa lådor är så små att det knappt får plats mer än ett antal visitkort. Postfacken är också dem speciellt anpassade till just post. Ofta är de anpassade till att sitta fast på en vägg.

Brevkorgar och blankettfack är väldigt lika varandra och kan se ut som en liten byrå i plast eller skinn med lådor. De är i A4-storlek för att alla typer av pappersdokument ska kunna rymmas i dem. Blankettfack behöver dock inte ha lådor utan kan också vara öppna för att det ska bli enklare att komma åt pappren när man behöver dem. Blankettfack går att få i olika material, exempelvis stål, plast, skinn och kartong. Priset kan variera lite beroende på vilket material man väljer, men hållbarheten kommer också därtill. Antalet fack går också att välja. Blankettfack är anpassade efter människans behov – hitta det som passar dina!