Personlig assistans i alla dess former

personlig assistansSom många säkert har berättat för dig, och andra, så finns det många olika former av personlig assistans i världen. Från den enkla formen av personlig assistans man får i skolan när det är lite svårt i något ämne då en hjälplärare blir inkallad, till den mer avancerade formen av att behöva hjälp med nästan allting på ålderns höst eller för att man har blivit allvarligt sjuk. Vad än anledning är till att du får eller behöver personlig assistans, är det ingenting alls att vara generad eller skämmas över. Det är bara så att man behöver hjälp ibland och det får man acceptera helt enkelt. Sedan finns de sådana personer som behöver lite mer hjälp än den genomsnittsliga personen. Ett exempel på personer som behöver väldigt avancerad personlig assistans är de som har en CP-skada och är rullstolsbundna. För dessa personer är personlig assistans en del av vardagen och den sak dom inte skulle kunna klara sig utan eftersom dom har svårt att uttrycka sig och göra saker själva. Det bästa med personlig assistans är just att den är personlig, inte klinisk som den hjälp man får på sjukhusen eller servicehem runt om i landet.