Badrumsmattor – håller vattnet borta

badrumsmattorBadrumsmattor är de mattor som fyller bäst funktion. Badrumsmattor livar inte bara upp utan den ursprungliga idén med att ha mattor i ett badrum är att där ska du placera dina fötter efter du har duschat exempelvis. Torkar du fötterna på badrumsmattor istället för att gå rakt ut på golvet slipper du ett genomblött badrumsgolv senare. Merparten av alla människor föredrar också att duscha i varmt vatten vilket innebär att när man kommer ut ur duschen så känns luften iskall. Då är det inte heller så kul att sätta fötterna på ett kallt golv, om man inte har sådan tur och har golvvärme. Badrumsmattor är ändå bättre än golvvärme eftersom du både kan torka fötterna direkt där, och du slipper frysa om fötterna. Trots att man kanske har golvvärme så är det goare att sätta ner blöta fötter på mysiga badrumsmattor. Badrumsmattor finns i flera olika storlekar och utföranden, allt från mjuka till mer handduksliknande. De badrumsmattor som är mer handduksliknande torkar fötterna bättre medan de mjuka helt enkelt ger en mysigare känsla. Stora badrumsmattor är bra just för att dem ger personen mer plats att röra sig på, men även små fungerar lika bra.